Tudatosegészség.net

Szerezd vissza az egészséged! Használd a természet kincseit!

Szerezd vissza az egészséged! Használd a természet kincseit!

Az elsavasodás 7 fázisa:

 1. energiahiány, fáradékonyság
 2. allergiák, bőrproblémák megjelenése
 3. nyálkaképződés, hasmenés, székrekedés
 4. gyulladások megjelenése
 5. meszesedés (artériák, ízületi problémák, érszűkület)
 6. fekélyesedés
 7. leépülés (rák, szívbetegségek, stroke, AIDS, Alzheimer-kór, szklerózis multiplex, cukorbetegség, stb.)

 

A legtöbb betegségnek az oka az, hogy a testünk elsavasodik. A savak nagy része anyagcsere  folyamataink eredménye (pl. húgysav, ecetsav, szénsav, tejsav, stb.) Az elfogyasztott ételek nagy részével, a káros szenvedélyekkel, a mérgelődésekkel, stresszel, stb. is folyamatos savterhelésnek tesszük ki a testünket. Az elsavasodás többek között korai és fájdalmakkal teli öregséghez vezet (ha egyáltalán megérjük az öregkort). Szervezetünk  7,35-7,45 közötti pH értéket tart fenn a vérben, ami a  14-es skálán enyhe lúgosságnak  felel meg. Létfontosságú, hogy a vérnek ezen tartományon belül legyen a pH-ja, ezért a szervezetünk mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt fenn tudja tartani. Hogy fennmaradjon az egyensúly, a szervezet elkezdi felhasználni a csontokban, szövetekben, porcokban lévő lúgos ásványi anyagokat, nyomelemeket, hogy semlegesítse a sok savat. Azokat a  felhalmozódott savakat, amiket nem tud semlegesíteni, salakként lerakja a szövetekbe, ízületekbe, zsírmolekulákba. Fokozatosan eltömődnek az erek, a nyirokutak. A következménnyel számos ember találkozik ízületi fájdalmak, különböző gyulladások, érelmeszesedés, csontritkulás, köszvény, kövek lerakódása, elhízás, infarktus, emésztési zavarok, idegrendszeri zavarok, stb. formájában.

Ha nincs a szervezetünkben elegendő mennyiségben és megfelelő koncentrációban ásványi anyag, nyomelem és vitamin, akkor a szervezetünk sem testi, sem lelki szinten nem tud jól működni. Már az 1960-as években dr. Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas kémikus is arra a megállapításra jutott, hogy „nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető bizonyos mikroelemek hiányára”. Ha hiányoznak szervezetünkből a mikroelemek és ásványi anyagok, akkor az enzimek és a vitaminok sem tudnak jól működni. Tehát hiába eszünk sok vitamint, ha nincs jelen a megfelelő mikroelem, a vitamin is hatástalan marad. Analitikai mérési módszerek azt igazolják, hogy egy élő szervezet megfelelő működéséhez több mint 70 mikroelem és ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges. Szervezetünk viszont hatékonyan akármilyen ásványi anyagot és mikroelemet nem tud felvenni.

 

Miért olyan veszélyes az  elsavasodás?

 • savas közegben semmilyen élettani folyamat nem zajlik jól,
 • nem működnek a méregtelenítő enzimek, amik csak lúgos környezetben tudnak termelődni
 • a savasság tönkreteszi az emésztést
 • a savasság energia- és oxigénhiányos állapotot teremt
 • savas közegben a vörösvértestek összetapadnak mint a rolnizott pénz, nem tudnak elegendő oxigént vinni a sejtekhez
 • rossz lesz a sejtek tápanyag ellátása, így egy idő után elhalnak, vagy szerencsétlenebb esetben elfajulnak és burjánzásnak indulnak (daganat)
 • a savasodással gyulladás is együtt jár a szervezetben, mert az oxigén- és tápanyaghiány miatt sérült sejteket a szervezet idegenként fogadja – gyulladásos folyamattal reagál
 • a sejtek a rossz oxigén- és tápanyag ellátás miatt a méregtelenítő funkciójukat sem tudják ellátni rendesen

Mi a teendő?

A savas szervezetet nem lehet meggyógyítani. Előbb meg kell szüntetni a savas állapotot, feltölteni a szervezet ásványi anyag raktárait, beállítani a pH egyensúlyt.

Nagyszerű természetes anyagok állnak a rendelkezésünkre, hogy megtarthassuk, vagy visszaszerezhessük az egészségünket. Szentgyörgyi Albert Nobel-díjas tudósunk szerint nem az oxigén, hanem a hidrogén az élet üzemanyaga.

Kezdd azzal, hogy jó üzemanyagot veszel magadhoz! Kezdd a molekuláris hidrogénnel!

Ezt követően a legjobb orvos – a saját szervezetünk – elkezdi beindítani az öngyógyító folyamatokat. Ő tudja, hogy nem a tüneteket kell kezelni, hanem az okot kell megszüntetni.