Hogy miért kell lúgosítani? Mert folyamatosan savasodunk.

A testünkben az anyagcserével állandóan savak képződnek, mint pl. húgysav, tejsav, szénsav, ecetsav, stb. Ha túl sok van belőlük és a szervezetünk nem tudja a táplálékunkban lévő lúgosító anyagokkal semlegesíteni őket, akkor nagy kárt okoznak. A jó egészséghez enyhén lúgos állapot kell. A szervezetünk vagy elraktározza a savfölösleget pl. zsírsejtekbe burkolva –  ami elhízáshoz vezet, vagy a csontokból, szövetekből, fogakból kivonja a savak semlegesítéséhez szükséges lúgosító ásványokat (pl. a kalciumot) –  aminek meg csontritkulás, fogszuvasodás lesz az eredménye.

Az elsavasodott szervezetben emellett előszeretettel szaporodnak el a különféle paraziták, baktériumok, gombák (Candida), stb. amik szintén savakat termelnek, ráadásul a salakanyagokat is a szervezetünkbe ürítik, ami tovább rontja a helyzetet. Ugyanakkor az élősködők jelenlétében romlik a felszívódás, így sem a tápanyagok, sem a vitaminok, nyomelemek nem tudnak felszívódni, fokozódik a savasodás  –  valóságos ördögi kör alakul ki.

A félreértések elkerülése érdekében: savasodás alatt a szöveti savasodást értjük, nem pedig a vér elsavasodását. A vér nem tud elsavasodni, 7,35-7,45 pH közötti szűk tartományban mozog. Erre kínosan ügyel a szervezetünk.

Savasítanak: stressz, kevés mozgás, húsok, tejtermékek, cukor, finomított élelmiszerek, kávé, tojás, alkohol, szénsavas üdítők, gyógyszerek(!), harag, stb.

Lúgosítanak: zöld levelű zöldségek, citrom, póréhagyma, paradicsom, fehér bab, cékla, tiszta víz, nevetés,  stb.

A tested azért termel zsírokat és koleszterint, hogy megkösse a savakat, ezzel védve a szerveket a károsodástól. Ha a túlsavasodás megvonja a testtől, elsősorban a véredényektől a lúgosító ásványokat (kalcium, kálium, magnézium, cink, szervetlen bázisok), akkor más összetartó anyagokkal kell helyettesíteni őket. Ilyen anyagok a koleszterin és a zsír. A szervezet ezzel tömi el a törékennyé váló érfalakat. A koleszterin és a zsír felhalmozódhat és felrakódik az artériák falára, emiatt kialakul a magas vérnyomás, a magas koleszterin szint, ugyanakkor csökken az erek rugalmassága, törékennyé válnak.

Mi a megoldás?

LÚGOSÍTÁS, LÚGOSÍTÁS, LÚGOSÍTÁS! – és nem divatból!

Ha pl. fejfájás, magas vérnyomás, elhízás, ízületi panaszok, reuma, krónikus fáradtság, ekcéma, hajhullás, kopaszodás, agyvérzés, szívinfarktus, anyagcsere zavarok, korai öregedés, afták, körömproblémák, fülzúgás, halláscsökkenés, fogkő, daganat, és szinte vég nélkül sorolhatnánk – előfordul nálad is, akkor bizony komolyan foglalkozni kell a lúgosítással, méregtelenítéssel, megszabadítani a tested a salakanyagoktól.

Kezdheted a méregtelenítést, lúgosítást a molekuláris hidrogénnel.

Olvass többet itt a molekuláris hidrogénről >>>

 

A molekuláris hidrogén nem gyógyszer! Nem tulajdoníthatunk neki gyógyhatást – erre hivatalosan csak a gyógyszergyárak által előállított kemikáliák képesek. A gyógyszerekkel ellentétben ez a készítmény csak természetes anyagokat tartalmaz, támogatja a szervezetünket abban, hogy beindulhassanak az öngyógyító folyamatok. Bármit tapasztalsz, azt a Te szervezeted csinálja, ami képes regenerálni saját magát, ha megkapja a működéséhez szükséges tápanyagokat.

Az egészségedért és jól-létedért, szeretettel

Kerekes Zsuzsi

Kerekes Zsuzsi                                                                                                                                                 kerzsuzsi@gmail.com                                                                                                                                              +36-70-322-7331