Napjainkban a molekuláris hidrogén az első helyen szerepel az orvosi kutatások területén. Nagy számban lelhetők fel  tudományos tanulmányok, melyekben a tudósok az oxidatív stressz mechanizmusával foglalkoznak és az azzal összefüggő krónikus degeneratív betegségekkel, beleértve a felgyorsult öregedési folyamatokat, mint ahogy a sav-bázis egyensúlyával kapcsolatos betegségeket is. A hidrogént vagy a hidrogénnel dúsított vizet jelentős kutató intézetekben vizsgálták, ahol a neurodegeneratív betegségek, rák, gyulladásos és allergiás állapotok kezelésével foglalkoztak. A kutatások a molekuláris hidrogénre összpontosulnak az erős antioxidáns és gyulladás gátló hatása miatt, továbbá a szervezet elsavasodása elleni hatékonysága, ill. az epigenetikai és jelző funkciói miatt.

Japán tudósok felfedezték, hogy a molekuláris hidrogén a leghatékonyabb antioxidánsnak bizonyult, mert képes átjutni az összes biológiai membránon minden szövetbe és sejtbe, beleértve az agyi szöveteket, ahová a vér-agy gáton jut át. Ezt a gátat viszont más antioxidánsok nem tudják leküzdeni. Más antioxidánsoktól eltérően a molekuláris hidrogén képes a diffúzióra is a citoszolban, a sejtmag diffúziójára a DNS-hez és mitokondriumokhoz, ahol védelmezően hat.

Mi volt régebben?

Korábban a molekuláris hidrogén alkalmazása csak inhaláló készülékek révén, ill. hidrogénnel dúsított víz fogyasztásával volt lehetséges. A víz ionizátor valójában egy elektrolizáló készülék, ami kémiailag elektrolizált  vizet termel. Tény, hogy ez a készülék a hétköznapi fogyasztónak nem  praktikus, nehezen tárolható és drága. Az elektrolizáló által előállított hidrogén mennyiség nagyon kicsi és nem stabil. Hidrogénnel dúsított vízre nem vonatkoznak semmilyen standardok, lényegében nem lehet meghatározni és teljesen kontrollálni. Ezért ez a tény egy sokkal erősebb és hatékonyabb termék kifejlesztéséhez vezetett, amely hidrogént termel, mégpedig teljes standardizálással.

Molekuláris hidrogén tablettában

Ez egy szabadalmaztatott, biológiailag aktív redox keverék, amely aktív hidrogént generál. A  molekuláris hidrogén tabletta alkalmazása után az emésztőrendszerben reakció lép fel, amelynél billió negatív töltésű mikroszkopikus  hidrogén buborék szabadul fel a szervezetben.

Tekintettel a hidrogén nagyon kis méretére, 0,24 nanométer (0,24 billiomod méter)  – másodpercek alatt szétterjed az egész szervezetben és bejut minden szövetbe, sejtbe és a sejtek elemeibe. Ez által a molekuláris hidrogén gyors védelmet nyújt a szabad gyökök és oxidatív stressz által okozott károsodás ellen. A molekulák nagyságának köszönhetően védelmet nyújthat a sejteken belül és kívül is. Ez magába foglalja a sejtmembrán külső felületét, az extracelluláris folyadékot, a plazmát, a sejtek, szervek és minden szövet egyéb külső felületét, beleértve az agyi szöveteket, ahová a vér-agy gáton jut át.

A hidrogén  biztosítja a belső környezet pufferkapacitásának megnövelését és a vér optimális pH értékének megőrzését. Fiziológiailag a vér és más testnedvek pH értéke nagyon szűk tartományban van tartva – 7,4 körül.

A molekuláris hidrogén fontos szerepe az oxidatív stressz elleni harcban

A legfontosabb előnye a hidrogén kapszulának az, hogy használatakor oldott aktív molekuláris hidrogén szabadul fel gáz formájában olyan koncentráció mellett, amelynél teljes kémiai telítettséget lehet elérni. A molekuláris hidrogén negatív redoxpotenciált termel a szervezetben, aminek köszönhetően növekszik a szervezet képessége  a szabad gyökök és az oxidatív stressz elleni harcban.

Abban az esetben beszélünk oxidatív stresszről, amikor az oxigén és nitrogén szabadgyökök felhalmozódnak a szervezetben és károsítják a sejteket és a szövetet is. Másrészt, az oxidatív megterhelés jelen van a fiziológiai anyagcserénél is. Az oxidatív stressz intenzitása viszont megnövekedhet egy veszélyes szintre, ha a szervezet nem rendelkezik elegendő saját védekező mechanizmussal.

A túlzott oxidatív stressz és a vele járó szöveti károsodás komoly megbetegedések százainak lehet az oka. Emiatt nagyon fontos fenntartani az oxigén vegyületek elfogadható koncentrációját és így szabályozni a kényes egyensúlyt a jelző molekulák hasznos koncentrációi és magas koncentrációi között, melyek oxidatív stresszt idéznek elő patológiás állapotok kíséretében.

A molekuláris hidrogén szelektív antioxidánsként működik, amely csak a veszélyes gyököket semlegesíti bármely koncentrációban, de a hasznosakat fenntartja. Egy az egy arányban neutralizálja a hidroxil gyököket és a peroxinitriteket, melyek számos komoly betegségért felelősek, mint pl. a rák, Alzheimer betegség vagy szklerózis multiplex.

A molekuláris hidrogén egy tudományos csoda

A hidrogénnek nagy hatása lehet új és innovatív terápiás eszközként ott, ahol a modern orvostudomány nem tud jól segíteni a komoly egészségügyi problémák ellen (Huang et al., 2010).

Különösen azokról a betegségekről van szó, amelyek az úgynevezett krónikus besorolásba tartoznak. A molekuláris hidrogén hatékonyan segíthet különösen ezeknél a betegségeknél:

Diabetes mellitus

Hasnyálmirigy-gyulladás

Májgyulladások

Bélgyulladások (Crohn betegség)

Autoimmun betegségek (pikkelysömör, allergiák, asztma, szklerózis multiplex)

Metabolikus szindróma

Elhízás

Vérnyomás szabályozás /hiper- és hipotenzió/

Ischaemiás szívbetegség

Ateroszklerózis

Agyvérzés utáni állapotok

Parkinson betegség

Alzheimer betegség

Álmatlanság

Depresszió

Szürke hályog

Ízületi fájdalmak és gyulladás

Köszvény és magas tejsav szint

Meghatározatlan eredetű fájdalom

A szervezet elsavasodása

Immunrendszer megerősítése

Rák kezelése és megelőzése

Vese védelme gyulladás esetén, transzplantáció után és kemoterápiánál

 

Annak ellenére, hogy a molekuláris hidrogén tabletta vagy kapszula formában csak rövid ideje van a piacon, már nagy lépéseket jegyeztek fel némely betegség kezelésénél. Példaként említhető a vérnyomás csökkenése, a glükóz koncentrációjának csökkentése, a koleszterin szint, frakcióinak és lipidek szabályozása metabolikus szindrómában szenvedő betegeknél. Húgysav koncentráció okozta ízületi fájdalmak enyhítése köszvényben szenvedő betegeknél. Migrénes állapotok gyakoriságának csökkenése. Premenstruációs szindrómával kapcsolatos tünetek enyhítése vagy megszüntetése. Nagyobb potencia a férfiaknál. Gyorsan gyógyuló sebek sebészeti beavatkozások után. Jobb alvás. A szervezet energetizálása és vitalizálása. A fáradtság megszüntetése. A bőr hidratálása és minőségének javulása. Súlycsökkenés a túlsúlyos fogyasztóknál. Sportolóknál gyors szöveti regenerációt jegyeztek fel és edzést követően a tejsav távozása után csökkent az izomláz.

Kattints ide a molekuláris hidrogén megrendeléséhez!>>> 

 

A molekuláris hidrogén nem gyógyszer! Nem tulajdoníthatunk neki gyógyhatást – erre hivatalosan csak a gyógyszergyárak által előállított kemikáliák képesek. A molekuláris hidrogén csak természetes anyagokat tartalmaz, támogatja a szervezetünket abban, hogy beindulhassanak az öngyógyító folyamatok. Az itt leírtakat a Te szervezeted csinálja, ami képes regenerálni saját magát, ha megkapja a működéséhez szükséges tápanyagokat.

 

Az egészségedért és jól-létedért

Kerekes Zsuzsi

Kerekes Zsuzsi

kerzsuzsi@gmail.com

+36 70 322 7331