Néhány gondolat dr. Matthias Rath azonos című könyvéből:

Az állatok azért nem kapnak szívrohamot, mert testük képes a C-vitamin előállítására, amely megvédi az érfalat. Az ember a testében egyetlen molekulányi C-vitamint se tud előállítani. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a vitaminok és más alapvető tápanyagok optimális napi bevitele természetes úton megállítja, sőt visszafordítja a szívkoszorúér-betegség kifejlődését. Ezek az alapvető tápanyagok életfontosságú bioenergiával szolgálnak a szívben és az erekben lévő  sejtek millióinak, ezzel optimalizálva a szív és az érrendszer működését. A szívroham és az agyvérzés nem önálló betegség, hanem a krónikus vitaminhiány következménye, –  és így megelőzhető.

A szívroham, az agyvérzés, a magas vérnyomás, a szívritmuszavar, a szívelégtelenség, a cukorbetegséggel együtt fellépő keringési problémák, valamint más szív- és érrendszeri betegségek a jövő generációi előtt alapvetően ismeretlenek lehetnek. 

A vitaminok és az alapvető tápanyagok korlátlanul rendelkezésünkre állnak. A szívbetegségek felszámolása egyetlen körülménytől függ: milyen gyorsan tudjuk elterjeszteni azt a tudást, hogy a vitaminok és más alapvető tápanyagok adják a kezünkbe a megoldást a szív- és érrendszeri betegségek járványa ellen.

Miért nem tudja ezt mindenki?

A legnagyobb akadály, amellyel meg kell birkózni, a gyógyszeripari cégek és más pénzügyi csoportok érdeke: ezek megpróbálják ennek az életmentő információnak a terjedését megakadályozni, hogy megvédhessék az egész világra kiterjedő betegségüzletet, vagyis az orvosi rendelvényre szedhető szereken alapuló gyógyszerpiacukat.

A C-vitamin optimalizálja a kollagén és más, a szöveteket erősítő molekulák termelését, így stabilizálja az érfalakat, megakadályozza az ateroszklerotikus (meszes) lerakódásokat, ezzel megelőzi a szívrohamot és az agyvérzést . Mi, emberek a táplálékokból  túl kevés vitaminhoz jutunk. Ennek óhatatlan következménye az érfalak gyengülése, amit az érfalon megjelenő meszes lerakódások követnek . Így a krónikus vitaminhiány – és nem a magas koleszterinszint – a szív- és érrendszeri betegségek járványszerű terjedésének a fő oka.

A szív- és érrendszeri betegségek kezelésére orvosi rendelvényre kapható gyógyszerek piaca csak az Egyesült Államokban meghaladja az évi 100 milliárd dollárt. Ezek a gyógyszerek azonban – ideértve a bétablokkolókat, az ACE-gátlókat, a kalcium-blokkolókat, a koleszterincsökkentő gyógyszereket és még sok más készítményt – csak a tüneteket fedik el, és nem szüntetik meg a betegségnek a sejtfolyamatokban rejlő valódi okát.

Az a felfedezés, hogy bizonyos mikrotápanyagok sejtszinten előzhetik meg és fordíthatják vissza a szív- és érrendszeri betegségeket, az egész gyógyszeripari ágazatot létében fenyegeti.

Mi lehet a megoldás?

Bizonyos vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok és nyomelemek az egyes sejtek optimális működéséhez szükséges legfontosabb alapvető tápanyagok közé tartoznak. Ezeknek az alapvető tápanyagoknak az optimális bevitele nélkül sejtek millióinak a működése romlik, és betegségek alakulnak ki.

Sajnálatos módon a hagyományos medicina még mindig nem ismeri el a vitaminok és más alapvető tápanyagok meghatározó szerepét a sejtek optimális működésében és az egészség megőrzésében….

 

Az a napi 60 mg C-vitamin, amit a gyógyszerimádó orvosok ajánlanak, egy 2 kilós tengerimalac (amelyik szintén nem tudja előállítani a C-vitamint) napi szükséglete. Az embernek ez épp annyira lenne elég, hogy ne vérezzen el az érfal gyengesége miatt. Én pl. naponta 2000 mg-ot szedek.

Már korábban is idéztem dr. Linus Pauling 2-szeres Nobel-díjas kémikusnak – aki kezdetektől támogatta dr. Rath munkásságát – megállapítását, miszerint: „nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető bizonyos mikroelemek hiányára”

Az egészségedést és jól-létedért

Kerekes Zsuzsi

kerzsuzsi@gmail.com

+36 70 322 7331